Hey Scotty,

I have a 1999 Subaru Impreza, with around 161K miles on it. Recently, we had some heavy rain in the area, and on my way home, I had to go through a couple puddles (no chance to go around, or slow down because of the people behind) afterwards, at some points the car didn't respond to throttle. After a couple seconds it jolted back to full power, reacting to the pedal movement immediately. That is until I got home and had to to through yet another puddle (not too deep at all), and the same issue happened, no reaction, so I stopped for about 2-3 seconds at a small incline just around our house, when I got moving again, no issue, reacted just fine, but then as I parked it, it seemed to idle below 1K, and I could almost hear that it sounded a bit different, lots of vibrations too that usually don't happen.

After a couple hours, when the rain stopped, I popped the hood, but I haven't noticed anything unusual, a little bit of water in certain spots, but not really next to any electronics or the engine.

My question is, what could have caused this? A simple splash on some electronics, could it have caused something more serious?

I am hesitating to take it for a spin tomorrow (unless it rains again) just to see how it runs, and if it sounds any different.

Thanks in advance

Comments (2)
No. 1-1
Techsus
Techsus

Open up Air Box. Is Air Filter or Air Box wet? If so, water possibly got sucked into your engine-- if so, do NOT try to start engine before taking steps to clear water out. If Air Box dry, water might've gotten into your transmission. Here: https://www.youtube.com/watch?v=Yehz2gUnNe0