2002 LEXUS 100K MILES Scammed? speed sensor code changed speed sensors no speed showing on speedometer. Replaced dash cluster thing no speed showing on dash Mechanic says its ecu Replaced ecu with…

yoelq

2002 LEXUS 100K MILES Scammed?
speed sensor code
changed speed sensors no speed showing on speedometer.
Replaced dash cluster thing no speed showing on dash
Mechanic says its ecu
Replaced ecu with same numbers for 2002 lexus es300
Paid autotek car parts llc santa ana guy 120$ to move chip that reconize key from old ecu to new used ecu from ebay so it would reconize old key.
New used ebay ecu doesnt turn on because doesnt reconize key (security light on cranks but wont start)
Plug in old ecu car starts up with same key... scammed paid for it to be moved? Guy didnt do job? Ebay lexus ecu works because it showed it didnt reconize key...they didnt do the job right? 2/5 star reviews overall.
autotek car parts llc santa ana 😤👎

Comments (7)
Scotty Kilmer
Scotty Kilmer

Editor

guy did a crap job, period. See that all the time with lexus, ONLY a pro can do them

6 Replies

yoelq
yoelq

The owner replied that it was due to me buying a junkyard computer which im pretty sure works because it still doesnt let me use the key. Cranks but wont let car start.
Is the owner right? I really dont think he is.

Scotty Kilmer
Scotty Kilmer

Editor

who knows, i would never used a junk yard computer myself, too many iffs

yoelq
yoelq

Im going back tomorrow. My dad picked this place with terrible reviews and no guarantee. Hes not tech savy.

yoelq
yoelq

Its resolved now both ecus worked perfectly they just never changed it but now they did. They say they never did the job because it didnt need to be done. They scan tooled with a nice one to my dads car and they say its the abs speed sensors in front tires. Are they correct? Other mechanics never noticed this

Scotty Kilmer
Scotty Kilmer

Editor

sensors shorting out can do all kinds of electronic problems, could be that

yoelq
yoelq

So my dad replaced the abs front speed sensors from another lexus and the speed still doesnt work. We changed the cluster back to the original and saw the speed ometer shoot up and move with the original and the junkyard one. Afterwards it didnt do this anymore. Only rpms work on the other cluster and still speed sensor code.
Making some progress now it moves when u only start it up